Tre tips för dig som söker jobb

Att söka jobb är lite av en konst. Det kan kännas enkelt att bara skicka iväg ansökning efter ansökning till en mängd olika jobb, men faktum är att du kan tjäna på att söka jobb med mer eftertanke. Även om du inte kommer att få ett perfekt jobb direkt kan du med några tips och råd redan idag påbörja din resa mot drömjobbet.

Tips vid rekrytering

Spara tid genom att söka rätt jobb

Känner du att det går åt mycket tid åt själva jobbsökandet? Det är kanske inget du kommer ifrån, men du kan lära dig bli mer effektiv genom att söka rätt jobb för dig. Fundera, till exempel utifrån ditt CV, vad du har erfarenhet inom och/eller vad du är duktig på. Du kanske inte kommer att få ditt drömjobb direkt, men genom att börja någonstans inom till exempel en specifik bransch kan du i ett senare skede utveckla din yrkesroll inom det företaget eller hos ett annat företag. En väg för att hitta det perfekta jobbet kan vara att vända sig till någon av alla privata platsbanker och rekryteringsföretag. TNG är ett exempel på företag som lisar alla lediga jobb hos företag som vänt sig till dem för hjälp med rekrytering.

Kompetensutveckla dig

Söker du jobb inom en specifik bransch, men inte kommer längre än till en intervju? Kompetensutveckla dig! Försök att fundera ut vad arbetsgivarna kan tänkas sakna för kompetenser hos dig, och se till att bli bättre inom dessa områden. Kanske kan du utveckla dina kunskaper inom ett datorprogram, skaffa körkort eller jobba ideellt inom den sektorn du är intresserad av?

Var flexibel

Kom ihåg att långt ifrån alla får sitt drömyrke direkt. Genom att skapa sig erfarenhet kommer du dock din dröm närmare. Vill du till exempel arbeta som bagare eller konditor? Då kan du till en början söka arbeten som kassabiträden på caféer eller konditorier. Även om det inte är just vad du vill göra så kommer du i kontakt med “din” bransch och människor inom den, vilket kan löna sig i längden.

av 20 oktober, 2016.    Okategoriserade