Inredning för barnrummet

Det kan vara lite knepigt att inreda ett barnrum, inte riktigt lika enkelt som att handla schyssta sängkläder till mammas och pappas säng. Det ska gärna vara fint, men samtidigt ha plats för lek och kladd. Ömtåliga möbler, material och enbart vit tråkig färg är kanske därför inte det lämpligaste och bör undvikas som heminredning för ett barnrum. Räkna också med att många saker ska få plats; pennor, läxböcker, lego och andra prylar. Bra förvaringsmöbler och ett skrivbord är därför alltid bra att starta inredningen med.

Lekfulla färgkombinationer

Många föräldrar hakar upp sig på traditionen blå färg till pojkar och rosa färg till flickor. Ett tips är att bryta dessa traditioner och istället bara tänka färg. Barn och färger hör ihop, och vad gör ett rum mer lekfullt och glatt än just färg? Använd gärna rosa och blått, men kombinera med gröna nyanser som lugnar, eller gula nyanser som lyser upp rummet. Akta dig bara för att kombinera för många starka färger, rummet kan lätt se ut som en cirkus då. Ett tips är därför att använda sig av någon stark accentfärg och kombinera denna med ljusare eller mattare färgnyanser.

Kom också ihåg att inte övermöblera. För mycket möbler ger mindre plats för det barnrummet ska vara till för: lek. Du kan nog förvänta dig att barnrummets huvudsakliga inredningsdetaljer i slutändan kommer bestå av leksaker.

av 4 december, 2015.    Okategoriserade